сряда, 1 юни 2011 г.

Сензация: Мистър Боко Тиквата „Конграчулешъна“ разбирал от икономика повече дори от Костов!

Сензация: Мистър Боко Тиквата „Конграчулешъна“ разбирал от икономика повече дори от Костов!
Вярвам, чухте в новините вчера как премиерът Борисов, който разбира от икономика толкова, колкото свиня разбира от кладенчова вода, „най-компетентно“ се изказа по т.н. „Пакт за финансова стабилност“. И добави, че тия неща, дето той ги знаел, нямало как да ги знае Иван Костов, вероятно щото Костов, за разлика от него, не е учил в милиционерската школа в Симеоново, чиито възпитаници, както се оказва, са разбирачи по всичко. От всичко, ама по малко.

Или, още по-вярно казано, разбират от всичко по нищо. Точно тия, дето разбират от всичко по нищо си мислят, че от всичко разбират. Жалко е, че ни управлява точно такъв профан, заради който разкош, разбира се, ще платим тъкмо ние, избирателите, понеже подобни неща не остават безнаказани. Цял свят ни се чуди на акъла как стана така, че си избрахме за шеф на правителството бабаит, който разбира, най-вероятно, от две неща, и то не от пожарникарството, което еуж е учил, а съвсем други две неща. Ако разбираше от пожарникарство, щеше да си работи пожарникарството, ама понеже е избягал от туй професионално поприще, това показва, че и от него не разбира. А от какво разбира ли? Ето от какво:

Нищо чудно да разбира от карате. Тази възможност не я изключвам, щото я демонстрира пред телевизионните камери, като фърли на земята министъра на яденето и храните Найденов, най-важния министър на туй правителство. И, предполагам, разбира от телохранителството, щото не само бай Тодор Живков, но и самият Симеон, както се знае, се възползваха от охранителските му услуги. Нищо чудно да разбира и от това как се разтриват ушите на бивши комунистически диктатори като Т.Живков, щото се говори, че и в тази област бил много добър, по свидетелства на самия Живков. Какво друго умее таваришч Борисов, наш радной премиер?

Да рита мачлета умее. Да реже ленти, знайно е, го умее също. Да отглежда компири, както се разбра, също умеел. И кокошки умеел да гледа. Нещо друго? Е, да, умее да дава интервюта, като умее пространно да се изказва по въпроси, от които нищо не разбира. И това си личи от пръв поглед – за ония, които все пак нещичко разбират. Ала на тия, дето също като него нищо не разбират, та тях, естествено, им се чини, че бат им Боко много разбира – точно такива тикви ни натресоха туй чудо от Банкя за премиер. Не ни стигаше правешкия простак, та и тоя! О друго нещо разбира ли Боко Тиквата?

За да го нарекат самите мутри и бандити „Тиквата“, сред които „ентелегентността“ не е на високо ниво, правете си сметка колко голем е „умствения багаж“ на Боко от Банкя. А он, както добре знаем, е бил добър познайник на тия бандитски и мутренски среди. Бил е един от тях. И те, познавайки го добре, го нарекли „Боко Тиквата“. Е те тоя сега ни учи на акъл, опитва се да се изкара по-голем разбирач по икономика дори от Костов, он би разбирал от сичко, тоя, разбира се, ще ни закопае за пореден път, помнете ми думата, ще ни натика в дупката не по-малко умело отколкото ни натика в пропастта комсомолеца Жан (Виденов). Разбира се, и от тая пропаст, дето ни тика Боко Тиквата, после ще трябва да ни вади пак Костов, щото се разбра, че само той може да оправя поразиите, които разни комунистически, комсомолски и милиционерски тикви натвориха.

А ето сега по какъв въпрос се изказва съвсем неподготвен Боко Тиквата-Конграчулешъна. Требело данъците у нас да се определят не от управляващите, а от 2/3 от Народното събрание, т.е. с т.н. квалифицираното мнозинство, с което, впрочем, се променя и Конституцията. Което означава, че основният лост за управление на държавата, именно данъците, който по начало трябва да е на разположение на самите управляващи, ще им бъде отнет, които означава, че те ще бъдат с вързани ръце – по същия начин, по който Боко Тиквата е с вързан акъл. Поради което и може да прави само глупост след глупост. Но му се видя явно малко това, и сега реши да прави глупости с по-дълготрайно действие, именно данъците ни да бъдат вечни. Какво друго може да се очаква от една симеоновска тиква де, тъй че защо изобщо му се чудим?

Такива ми ти работи. Дето се казва, „простотия до шия“. Тепърва ще се разбере какви поразии е способно да направи туй чудо невиждано. Ще се разбере и от всички простолюдни тикви, дето обичат и се възхищават на Боко Тиквата. Ще се разбере, ама късно. Щото тиквите трудно узряват, а хорските тикви най-трудно увират. А тикви у нас колкото щеш. Доказателство за това е, че избраха тиква да ги управлява. Като казах „тиква“, се сетих за нещо от областта на литературата. Ето за какво става дума.

В една от книгите на А.Платонов се описва история как след болшевишката революция, когато искали да унищожат всичко старо, в един момент им хрумнала идеята да живеят не в домове, а в… тикви. Преди да им хрумне тази идея били направили къщите на… колела, та да могат да ги местят, ама това им се видяло малко, и понеже трябвало най-революционно да отрекат всичко старо, в един момент наистина решили да почнат да живеят в тикви. Развъдили някакви огромни тикви – подобни, предполагам, на тая от Банкя (в Банкя и хубави компири развъждат!) – и се заселили в тях. Сиреч, направили нещо, което много прилича на това, което направиха днешните българи, решили да живеят в държава, управлявана от Тиква. Което е по-лошо дори от това да бяха решили направо да живеят в тикви…

Как завършва тая тиквена история всеки може да разбере като се зачете във великолепните книги на руския писател.

Там също има и една бабичка, която е обфаната от такъв „революционен“ плам, че не може изобщо да спи. И тя, горката, като Боко, не се изморява да прави простотии. Мисля че на нея и хрумна гениалната идея човечеството да почне да живее в тикви, ама не съм много сигурен. Там, в тая книга, чини ми се, се описва и историята, в която идиотите от ранния комунизъм се захванали да копаят огромна дупка. Ей-така, без да зная защо я копаят, ама я копаят, за да не стоят без работа. Нищо чудно безсъзнателно да са искали да направят тунел до Америка, ама и това не е сигурно.

Та нещо подобно, да копае огромна дупка, е заниманието и на нашия народен любимец Боко Тиквата от Банкя. Он ни е голема работа, он, като същи титан, умора не знае, а
само се поти…
Забележка:Публикацията е на г-н Ангел Грънчаров

Няма коментари:

Публикуване на коментар