вторник, 2 август 2011 г.

Бат ви Боко пак ви будалка, мили наивни гласоподаватели

Бат ви Боко пак ви будалка, мили наивни гласоподаватели: усещате ли го поне малко?!
Имам предвид сагата със „спирането” на Нефтохима. Боко вече авторитетно заяви, че въпреки че Валентин Златев, шефа на Лукойл, му е приятел, той обаче, откакто стана премиер, вече нямал приятели, та по тази причина всички били вече равни пред закона! Значи хем му е приятел, хем не е! И дебело подчертава, че от него зависи дали някой ще е равен пред закона или няма да е равен!


Абе на тоя самохвалко няма ли някой да му каже, че ни писна от дебелоочието му: „Дадох ви пари за еди какво си!”, „Направих ви метро!”, „Наредих да отпуснат еди-колко си милиона за еди какво си!”, „Строя ви магистрали, неблагодарници!” и т.н. до безкрайност. Аман вече от тая дебелашка наглост! Аман от мутренско самохвалство! Аман от арогантна простащина най-сетне!


На мен лично отдавна ми е писнало от това колосално дебелоочие, ала изглежда на някои хора кожите им са така дебели, че съвсем не го усещат. Щото иначе тоя Боко, дето ни обижда всеки ден, отдавна да беше поставен на мястото му: той трябва да разбере, че ни е слуга, а пък ний сме му господарите! Така е при демокрацията, ала къде ти мутри да разбират такива тънкости?!


И ето сега ни разиграват зле съшита пиар-игричка за свадата с Лукойл, в която медиите, изнемогващи от лятна безсъбитийност, се хвърлиха да участват с удоволствие. Обичат да участват в баламосването ни наште „свободни” медии, които са свободни само от едно нещо: нямат никакви скрупули, не чувстват никакво неудобство когато ни правят на бълъци! А пък Боко като „бог” гледа отвисоко и пресмята дивидентите наесен, стига малоумният народец да бъде убеден, че наш Боко не цепи басма никому, даже и на приятелите си. Опитват се да превърнат черната точка – дружи с арогантен правешки и руски олигарх! – не просто в бяла и позитивна, а дори искат да го изкарат невинно ангелче.


Абе някой няма ли да каже на тия безсрамници, че народецът, въпреки че не блещи с кой знае какви умствени възможности, едва ли пък е чак толкоз малоумен?! Ами ако – о, кошмар! – се окаже, че съвсем не са подценили в туй отношение многострадалния ни народец?!


Всичко ще се разбере наесен. Има избори, които ще отчетат степента на затъпяване на целокупната нация. В други страни изборите показват нещо друго, у нас, уви, показват тъкмо това…