неделя, 4 декември 2011 г.

Българската Матрица Станишев, Борисов, Мистър Смит и Матрицата

Българската Матрица
Станишев, Борисов, Мистър Смит и Матрицата

На 02.12.2011г. в сутрешния блок на Нова телевизия Сергей Станишев заяви: нашата партия БСП има силата и способността да управлява държавата по време на криза по-добре от ГЕРБ. Ние можем и знаем как, а управляващите – не.

Въпрос: защо на последните парламентарни избори БСП буквално сдаде властта в ръцете на ГЕРБ? Предаде я нарочно, не активира и не мобилизира членовете и симпатизантите си да гласуват за тях. Това е факт. Те просто оставиха, излязоха от властта, избягаха от отговорност по време на криза.

Сега си спомниха изведнъж, че могат да управляват по-добре. Да оставим настрана високите политически игри и да погледнем как управляваха. Допуснаха заменки на гори и земи за осем милиарда лева, с които ощетиха държавата и напълниха джобовете на олигарсите. ГЕРБ обешаха да развалят тези сделки, но въпреки гръмките закани нищо не направиха. Нещо повече, България ще бъде наказана да плати тези милиарди.

Тоест, всички български граждани ще платим заради управлението на Станишев, но също така и заради неизпълненото обещание на Борисов и ГЕРБ. Правителството на Станишев допусна сделки от рода „Батко и Братко“, при които стотици милиони левове бяха ограбени и наляти в частни джобове. Правителството на ГЕРБ не наказа виновните.

При Станишев нямаше никаква борба с корупцията, нито един висш полицай, следовател, прокурор, съдия и др. не бе наказан, не за връзки с бандитски формирования, а за това, че са част от тези престъпни групи. Сегашното правителство обеща, че това ще се промени. Нищо не направиха, както си беше така си остана. България официално е най-корумпираната страна в Европа.

Съответно и най-бедната. Корупция и мизерия вървят ръка за ръка. Точно както във филма „Матрицата“, мистър Смит се докосва до някой човек и той става мистър Смит. Продължава да изглежда себе си, но всъщност е част от огромната армия Смитовци. По същият начин в България всички докоснати от корупцията само изглеждат външно различни, водят театрални медийни битки помежду си, но всъщност са от един отбор. Този на мистър Смит и матрицата. От армията корумпирани и корумпиращи. Тези, които източват държавата и пълнят със заграбените пари джобовете си.

Схемата е една и съща вече 22 години. „Булгартабак“ струва 500 милиона, продава се за 100 милиона, след време ще бъде препродаден вече на реалната цена и разликата от 400 милиона ще отиде не за пенсии, здравеопазване, образование, култура, инфраструктура и др. Разликата се превръща в коли, вили, къщи, хотели, голф игрища и дебели банкови сметки на докоснатите от мистър Смит. Списъкът с подобни сделки е огромен: БТК, фармацевтични заводи, фабрики…

Схемата е една и съща: матрица. В култовия филм има добър герой и група от хора, прозряли истината, които се борят срещу Смитовци. В България съпротива няма. Никой не се сражава срещу корупцията и бедността. Никой не брани справедливостта. Къде са добрите герои?

Тук са, всеки български гражданин е потенциален добър герой. Дори и да не е гледал филма „Матрицата“, достатъчно е да се сетим, че не сме зрители, а участници, действащи лица от нашия филм. Българската Матрица.

Написа: Ивайло Зартов

ГЕРБ управлява България в стил „бандитска демокрация“

ГЕРБ управлява България в стил „бандитска демокрация“
Последният член на матрицата, за да бъде пълна, е ГЕРБ. Партия, създадена от БКП/БСП – за да прехвърли властта от бившите правоимащи на техните деца, внуци, роднински и кръгове от близки приятели.

БКП и в последствие БСП си свършиха работата:

1. Изнесоха откраднатия външен дълг зад границите на България в лични банкови сметки;

2. Раждадоха куфарчетата с пари на назначените бизнесмени, банкери и на миллионери (по подразбиране – владеещи десетки фирми и задгранични дружества, някои с неясна дейност);

3.Създадоха групата на Олигарсите и през периодично сменящите се правителства, служебни, на БСП и останалата грабителска група разориха българския народ чрез умишлено създадени нереални валутни курсове, банки без реална ликвидност и милиони още трикове.

Сега ГЕРБ има няколко основни задачи:

1. Трансформиране на властта към синовете, дъщерите, внуците на бившите правоимащи, както и техните тесни роднински и приятелски кръгове;

2. Легализиране на изнесения откраднат от българския народ външен Дълг;

3. Замитане на следите от 20 годишното върлуване – явно и неявно – на БСП.

Най-важният въпрос, който си задавам, е:

Ще бъде ли трансформирана ГЕРБ в постоянна структура, владееща години напред България – както БКП и Тодор Живков я владееха?

Или някъде в недрата на „ТИМА“ кукловоди се заражда нова партийна структура, която ще осъществи тази дългосрочна програма за управлението на България в стил „Криминална Демокрация“, установена в повечето Балкански страни и бивши републики на СССР и на първо място в Русия.

Написа: Александър Йоцов