вторник, 14 юни 2011 г.

Б.Борисов, въпреки всичко, ще избяга наесен от горещия премиерски стол

Б.Борисов, въпреки всичко, ще избяга наесен от горещия премиерски стол, що му прогаря панталоните на задника
В публикацията Салата от кандидат-президенти в ГЕРБ. Получава се нещо като „черно тото“ с предложения и наддаване по интригуващия въпрос: на кой ли ще се спре погледа на Б.Борисов та да участва в изборите за държавен глава от ГЕРБ наесен?

До момента в класацията участват Цветан Цветанов, Стефка Костадинова, Росен Плевнелиев, Петър Стоянов, Симеон Сакскобургготски, Цецка Цачева, Божидар Димитров, тук дори е, както си му е реда в една лудница, и другарят професор Юлиян Вучков, пък и кметицата Фандъкова.

Моя милост също се изказа по въпроса кой в крайна сметка ще е кандидатът на ГЕРБ; ето какво написах там:

Моя милост пък залага на Б.Борисов че ще е кандидат-президентът. Да, залагам на него тъкмо на основанието, че заяви, че нямало да се кандидатира. Но това беше заявено преди няколко дни, а Боко, знайно е, обича да си мени мненията секи ден по два-три пъти. Ще се пожертва човекът да ни стане президент. Пък и по тоя начин ще избяга от горещия премиерски стол, що му прогаря сега панталоните на задника.

Под натиска на любвеобилните широки народни маси – или „по настояването на признателния народ“, дето се казваше едно време – Б.Б. ще отстъпи и ще се кандърдиса да участва в изборите: шоуто все пак требе да е пълно, а къде може да има едно хубаво шоу без сегашния ни главен шоумен?!

Та благодарение на изборите он ще се спаси санким поне за пят лет – като се пожертва да ни стане президент республики. Не го мислете чак толкова за прост да си остане само премиер.

Прочее, поздравлявам г-н Комитата за евристичното подхвърляне, че до август в ГЕРБ ще текат нещо като дълги, продължителни и изнурителни „предварителни избори“, в които участва само един-единствен човек: Он, самото Слънце, ненагледния ни!!!

Този е моят залог – на тези и на някои други, още по-езотерични основания. У нас мистиката, не друго, ръководи решенията на държавните ни мъже, т.е. те са изцяло ирационални и хазартни…
Автор:Ангел Грънчаров