неделя, 26 февруари 2012 г.

Петиция за създаване закон за лустрация

Неделя, 26 Февруари 2012

Петиция за създаване закон за лустрация
Инициатива за отменяне на давността за извършени престъпления от лица, свързани с комунистическия режим, защото 23 г., т.е. почти четвърт век след края на тоталитарния комунистически режим, България не е правова държава.

Понятия като справедливост, законност, морал и родолюбие се изопачават от хора , които не различават добро от зло. В очите ни се налагат псевдоличности, псевдоавторитети и лица с неясни заслуги към държавата. Смисълът на завещаната ни „чиста и свята република” е обезценен. Родината в очите ни вече не е идеал, а инструмент в ръцете на престъпници и мародери. Човешкото ни право на стремеж към щастие в собствения ни дом е пречупено.

Нагли и опорочени хора си присвоиха мечтите ни и ни превърнаха пред целя свят в овчедушни свидетели. Всички виждаме благоденствието, в което тънат една шепа хора и тежката борба за оцеляване, която водим всички останали.
Политическата класа, магистратите и олигарсите са креатури на престъпните действия на една мракобесна структура, наречена Държавна сигурност. Същността на тази система е защитата на Българската комунистическа партия, а не на интересите на България.

България не уби никого !

БКП зверски изби и репресира свещенослужители, военни, интелектуалци, политици и всеки дръзнал да изрази човешкото си право на протест.

БКП потопи Горянското движение в кръв, а земята - душата на българина, заграби с насилие. Нашият народ никога не призна Българската комунистическа партия. Затова беше заплашван, унижаван, тъпкан и подиграван от прости хора с огромна власт. Не пожалиха дори вярата ни.
Държавна сигурност беше слугата и инструмента на тази кървава партия. Престъпните и’ действия трябва да бъдат изобличени.

България продължава да агонизира без надежда за излизане от лъжата, в която ни принуждават да вярваме, а именно, че онази Държавна сигурност не съществува вече.

Те пак са тук! И пак са същите! Духът на репресията и страхът продължава да витае, подхранван от агентите и’ вече с нови лица. Те отново решават съдбите ни чрез овладяване на институциите на новата демократична държава. В техни ръце е законодателната, изпълнителната и съдебна власт. В тях са също банките, медиите и неправителстеният сектор. Изготвяните закони са в услуга на техните грабителски интереси. Те поставят некадърници по върховете на държавната власт и лукави доносници зад завесата. В тяхната схема няма място за честни хора.

Съдебната система е заразена. Тя оправдава техните действия и съкрушава стремежа ни към справедливост.

Отнеха основното конституционното право на всеки гражданин – на справедлив съдебен процес.

Ограничиха основното човешко право на защита от произвола на институциите, правораздавателната и правоохранителна система.

Резултатът от дейността им е винаги един и същ. Всеки може да бъде оклеветен и съден. Може насилствено да ти бъде отнето имуществото, заради скалъпени обвинения. Всеки може да изгуби работата си и да бъде лишен от правото да работи и да се издържа. Всеки може да бъде лишен от сигурност за себе си и семейството си.

Дейно прилагат създадения от тях в годините на прехода уникален български вид правораздаване – „телефонно правосъдие”. Не е важно има ли престъпление и доказателства. Важно е кой на кого е звъннал и наредил преследване, кой на кого има зъб и кой на кого е задължен.

Неграмотни магистрати и „парашутисти”, - назначени отгоре, с купени дипломи и с дискредитирани пред обществото имена, раздават обвинения и присъди.

Самозабравили се, агентите на ДС превърнаха орден „Стара планина” в значка от сергия, а генералския пагон – във вестник от улична будка. Усетили народната омраза и презрение, побързаха сами да се отличат за „държавни заслуги”.

Направиха така, че сега в България да си престъпник е авторитетно, а да си жертва на престъпление е начин на живот на всеки обикновен човек, лишен насилствено от елементарно човешко достойнство.

Всеки, който се осмели да каже тази истина, в правовата ни република е обявяван за луд. Луди са всички, които искат да живеят в държава, в която действат законите.

Трябва да си върнем държавата на своя страна. Да им напомним, че посегателството над правата на един човек е посегателство върху правата на всички хора. Да си припомним всички, че България я има, за да е защитник на правата, а не е раздавач на права, според привилегии и принадлежност към един репресивен апарат.

Трябва да докажем, че със закон за лустрация може да се изчистят всички нива на общесвения живот и държавното управление.

За такъв закон трябва да има масова подкрепа на обикновения българин, който е равноправен гражданин на Европейския съюз.

Можем да превърнем нашето негодувание в законен, чист, справедлив и обществено наложен процес, в законодателство, което държавата не може да откаже на гражданите си, за да им осигури право на живот и на сигурност, извън мрака на доносничеството.

Европейският съюз има механизмите да помогне на България да преодолее миналото, но ние трябва да покажем, че дори с ограничени права, поне все още не сме се отказали от правото си на свобода.

Днес в България всеки обикновен гражданин е Никой – нямаме имена, нямаме и значение, никой дори не се интересува от това, че вече сме европeйски граждани .

Ако обединим гнева си срещу това, че една шепа хора ни разиграват като маймуни, можем в един глас да им напомним, че е важно всяко име, че стотинките на един са богатство за семейството му повече, отколкото милионите на друг.

Пред закона всички сме равни, пред европейската култура – също. Защо се сещат за нас, само когато с нашите пари държавата плаща обезщетенията на тези, които си намират правата чак в Страсбург.


Призоваваме

Всички пострадали от комунистическия режим,
Всички свещенослужители и миряни, омерзени от посегателството на Държавна сигурност към светостта на Църквата
Всички пострадали от липса на сигурност, защита и правосъдие
Всички, чиито деца са жертва на „европейските” улици в България
Всички, чиито домове и коли са обирани и разграбвани
Всички изнудвани, унижавани и рекетирани
Всички потърпевши в работата си от некадърни спуснати отгоре началници
Всички, които са лишени от правото си на собственост
Всички, чиито деца и близки безследно изчезнаха и никога няма да научат истината
Всички насилвани, ограбени, бити, отвличани, които не са получавали справедливо възмездие


Да подкрепят този призив:

Ние, гражданите на България, сами да си върнем държавата, защото ние сме държавата.
Да се обединим в защита на правата си от хората с две законни имена.
Ние заедно да изчистим държавата си, правосъдната и правораздавателна система на България, която днес е репресивен апарат за всяване на страх, а не защитник на правото ни на живот и на правилата в държавата.

Това е тестът:

И за нас – да се намерим, да ни чуят, защото ние явно сами сме се отказали от гласа и правата си.

И за тези, които имат власт, дадена им от нашите гласове,гласовете на всички тези българи без имена и без права.

Да им кажем как се казваме. И кой управлява в една правова държава. От кого произтича властта в нашата демократична европейска България.

ПОДПОЛКОВНИК НИКОЛАЙ МАРКОВ