понеделник, 4 юли 2011 г.

Има хора, които ги е грях да си кривят душата и затова признават историческите заслуги на премиера-реформатор на България И.Костов

Има хора, които ги е грях да си кривят душата и затова признават историческите заслуги на премиера-реформатор на България И.Костов

Статията Окончателно разгадаване на загадката относно това защо Иван Костов днес е най-мразения български политик, както и можеше да се очаква, породи много реакции: както на комуноиди с промити мозъци, изпадащи в бяс като чуят името „Костов“, така и на хора, които ги е грях да си кривят душата и затова признават историческите заслуги на премиера-реформатор на България Иван Костов. Това, че името Костов поражда най-големите дискусии навсякъде и то дори не само из интернет, а и в реалния живот, показва едно: че Иван Костов, един от малцината ни политици, заслужаващи името „държавник“, продължава да е най-значим фактор в политическия живот на страната. Понеже Костов продължава да е кошмара на ченгесаро-кагебистката мафия и олигархия. А ето сега и коментарите, публикувам ги, защото искам да стигнат и до абонатите на книжното издание на блога, именно в-к ГРАЖДАНИНЪ:
Янко Чобанов: АБСОЛЮТНО! Пред фактите и злобарите немеят…
boristodorov56: Така е, и като се добави и факта, че Ив. Костов не позволи на Червената армия да окупира Косово – всеки ще е наясно къде е заровено кучето и защо толкова мирише.
Анонимен: Не че съм разбирач, ама относно социалната политика си спомням 2001-ва когато дойде цара и си назначи няква дет не си спомням дори и името и, няква шундева ли беше, каква беше… Ама как па ако са били оскъдни социалните, тя намали баш на онкоболни и още много, щото си спомням, че един онкоболен по телевизора със сълзи на очи казваше, че няма лекарства и умират.
Chavdar Yankov: Не знаем и никога няма да научим за отношенията на Костов с мафията, но има и неща, които знаем! Приватизацията, нямаща аналог като разграбване на националното богатство. Унищожаването на промишлеността и селското стопанство. Болшевизма в кадровата политика на всички нива в държавата. Тежката морална деградация на обществото, ловко манипулирана от Ваньо под знамето на архаични и отдавна отречени идеологии като Макартизма. Унищожаването на образованието, здравеопазването и социалните придобивки на населението, граничешо с геноцид. Огромната корупция и престъпност, която отврати света от България. На фона на всичко това едва ли ролята на мутрите е толкова съществена. Нали!
aigg: Току що имахте, уважаеми дами и господа, да чуете двеста и петдесет милионното повторение на основните инструкции на Позитано-20 и на Петата колона на Русия у нас по въпроса за изопачаването на истината за българския преход. Очаквайте да чуете в скоро време 250 000 001-то повторение на всички позитановски, мафиотски и русофилски лъжи
Анонимен: Другарю Чавдар Янков, вие ходили ли сте скоро на ПСИХИАТЪР? Паралелната реалност, в която живеете, е опасна за околните. ;-)
Питащият: Но мафиите бяха повече. Онези, които дърпаха конците на прехода, действаха на принципа „разделяй и владей“ и когато някой му порасне работата го поръчваха. Просто Иван Костов е слугувал на „по-висши интереси“ и доказателства за това има. И защо да се кланяш на чирака, ако вземане даване с боса. Просто вижте как беше направена приватизацията и защо се смениха мафиите, коя взе надмощие по негово време, кой напълни гушата. Защото е речено, че по делата ще ги познаете. Ако в онова време някой беше тръгвал срещу интересите на мафията, просто щяха да го поръчат като Луканов.
Костов е част от процеса на трансформация на политическата власт на комунистическият елит в икономическа, той е част от статуквото и смрадливият политически и икономически Елит на прехода. Все едно да твърдиш, че Сталин е добър защото победил фашизмът. Свестните наивници бяха много лесно изтласкани в периферията и един от начините бе като СДС се превърна в партия. Трябва да си тъпанар и непочтен човек за да не разбираш това и да възхваляваш Вожда.
ФАКТИ: Г-не/г-жо, Вие скоро ходили ли сте на психиатър? Паралелната реалност е, в която вие комунистите живеете, рефлектира тезата за „с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем“. Но не намесвайте обикновиния човек и не лъжете за единствения политик от българския преход, който направи нещо добро за страната си.
Първо, Сталин никога нямаше да бъде победител ако срещу хитлериска Германия не бяха се изправили Англия и Америка! Второ, приватизацията на всички ПЕЧЕЛИВШИ предприятия се извърши по времето на Жан Виденов, а не при Костов. Апропо порциите се раздадоха на другарите по партийна линия на Виденов! Трето, на Иван Костов само можете да му дишате прахта!!!
Алиса: Преди няколко дни четох същите глуповати, нежели просташки, коментари под едно интервю с Филип Димитров в Blitz. Иван Костов е „крадец и мафиот“, а Бойко Борисов е „интелигентен и начетен“ :-) , Филип Димитров е „глупак и педал“, а Георги Първанов е „ловец и пич“. Сякаш живеем в „Огледалния свят“ от „Алиса в страната на чудесата“!!! Такива коментари потъврждават още повече тезата на г-н Ангел Грънчаров!
Цветан Георгиев: „Вижте, всички, абсолютно всички политици търсеха близост с него и му се натрапваха. Само един не правеше това. Само Костов не го е търсил. Не потърси връзка с него само той. Тоя злобен човек никога не го е търсил…“ Какво изобщо трябва да се добави повече? То е от ясно по-ясно. Мисля, че това изречение само по себе си говори повече от много писания, които се опитват да ни убеждават във всякакви теории.
Анонимен: За съжаление, всичката помия, създадена от комунистите и псевдо-демократите се изля върху една единствена фигура: Костов. Много ми хареса аналогията на Алиса, толкова вярно… и тъжно. Тъжно, защото отношението към политиката на Иван Костов, сякаш изразява общественото положение, нивото на чувствителност към фалша и цинизма.
Тъй като сме засипани с тях и това е вече въздуха, който дишаме, се оказва, че критерий за ориентация дори не съществува, толкова се е изопачила представата на българите за това що е реалност, що е политика, че следващия път биха гласували в буквалния смисъл за супермен или подобен нему герой… И след като мнозинството четат или слуш(к)ат масовите медии и тяхната долна, платена „позиция“, то мисля, че нищо добро не очаква България.
България, която залива малкото си мислещи хора с помия, вслушва се в чалгарските си медии и не проумява, че може да се превърне в една прекрасна държава, ако каже „не“ на своите гнусни манипулатори…
Velislav: Окончателно разгадаване на загадката относно това защо липсата на пълен член в заглавието показва неграмотността на автора. Бегъл граматически анализ показва, че „най-добрия“ е съгласувано определение на подлога, „Иван Костов“, и следователно трябва да има пълен член.
Не че политическата окраска има каквото и да било общо с грамотността, но съм ужасно далеч от това да бъда член или дори поддръжник на въпросната политическа сила или нейния приемник. Едностранчивостта на автора, ведно с неговата проповедническа назидателност, ме провокира да отбележа явното несъответствие между неговите претенции и реалността, отразено в заглавието.
Bacho Кольо: Аз пък ще подчертая едно постижение на Костов – умението да се възползва от грешките на предшественика си Виденов. И за да бъда конкретен – от закона за Работническо – менидъжърската приватизация. Помните ли го това недоносче, създадено от БСП-номенклатурата с цел кадрите и да изкупят на безценица все още апетитините държавни предприятия? Само дето правителството падна преждевременно.
И какво стана – вместо дошлото с лозунги за нов морал СДС-мнозинстово да отмени този закон, още в първия ден на новото правителство започна тотална смяна на старите директорски бордове и в тях бяха вкарани СДС-активисти с неясна компететнтност и с ясна цел – да гушнат предприятията. Тия типове, които нямаха една секунда стаж като мениджъри, да не говорим пък като работници в предприятията, след един месец се събутиха като техни ЗАКОННИ собственици.
Тази напълно законна далавера, заедно със софийската приватизация по модела „Софиянски – А. Николов“ бе най-колосалната кражба в съвременна България. Учениците от СДС надминаха учителите си от старата БСП-номенклатура
tutankhamon661: Някои го обичат. Доста раздаде на „народа“.
Гаргамел: Грънчаров, вече омръзна на всички с твоите възхвали на Костов. Така и не можа да разбереш, че той е част от политиците на грабителския преход.
simb: След като твърдиш, че приватизацията на СДС е била най-голямата далавера, можеш лби да обясниш защо между първите 100 най-богати хора, днес няма ни един от СДС? Освен да лъжете, да кредете и да обяснявате колко е зле окрадденият от вас народ, друго не правите.
tutankhamon661: За съжаление не мога да посоча точно коя, но с очите си съм видял една от сделките по онова време и поне за себе си знам колко беше „честна“. Едва ли е била единствена. А имаше значително по-добра оферта.
Крум: Село Брестник чрез кметът си обявиха, че ще кръстят централния си площад на името на Иван Славков и с паметник. Кой е Иван Славков за да бъде показван за почитание?
Зет на най-кръвожадния български владетел – Тодор Живков; корумпиран и не от опозиционна партия набеден, а международно доказано; неимоверно забогатял на тъмно; арогантен и некултурен човек; развратен пияница, до последния си час пи бира с мастика.
И още: зет на сатрапина Тодор Живков, с прозвище „ТАТО“, и т.н. Хайде сега хората с такава ценностна система да могат да оценят един честен човек.
Така отговарям на извратените особи, които питаят неистова омраза към Костов за дето не е като Иван Славков и не е искал приятелство с мафията. Ами естествено е мафията да си мисли, че той е Сатана, тъй като те се възприемат за богове?!
Анонимен: Pozdrawlenie Симеоне, чудесно попадение, за мислещите много полезно; комунистите посиняха от сатанинска ненавист: извади ги от равновесие.
Автор: Ангел Грънчаров