понеделник, 6 юни 2011 г.

Шоуто на Кунева припозна Трифонов за прототип на гражданина

„Влизам в президентското състезание като кандидат на гражданите”, заявила днес кандидатката на Слави Трифонов за президент Меглена Кунева.


Аз пък тогава излизам от редиците на гражданите.


Не ми остава друго, макар да нямам роднини от село от доста поколения ( при комунизма това си беше проблем поради липса на колети, буркани и други подобни благини в условията на тогавашния вечен продоволствен дефицит), освен да се обявя за селянин.


И така, декларирам: няма да гласувам за номинацията на Слави Трифонов. Ставам селянин и най-селски заявявам това по съответната аналогия („Ich bin ein Berliner“ 26, 1963 , каза Джон Кенеди в обсадения и блокиран от съветски войски Западен Берлин):


„Ish bin ein Selianin” ( предполагам Слави така би се „пошегувал”). Дори Би Ти Ви , колкото и да е лицемерно, се разграничи от демонстрацията на шоу-номинацията. Кунева обаче не го направи и днес – в деня на официалното й включване в надлъгването.


Като премиер Станишев нарече „циркаджии” гражданите от една опозиционна подписка срещу неговото управление. Несъгласните с това да има кандидатпрезидент от името на едно шоу ( в което не се намери нито един служител, който да не припознава Кунева за свой кандидат- какво „единомислие” и какъв ти там плурализъм!), вече явно се оказват „селяни”.


При такива „граждани” насреща и при твърденията на самата Кунева, че не търсела подкрепата на партии ( кой ще й повярва, това е първата голяма лъжа в предизборната кампания!), не ни остава друго, освен да си сменим статута на граждани със селски такъв. По липса на разбунтувани граждански съвести от поредните циркаджийски номера, остава поне надеждата за селско въстание.
Автор:Иво Инджев