сряда, 7 март 2012 г.

Има начин да си плащаме парното индивидуално, но държавата не желае да го види*

07.03.2012 / 12:31 от: Стоил Стоилов
Преди 5-6 години попитах един директор в Министерството на енергетиката защо няма проекти за преработване на вертикалното разпределение на топлинната енергия в хоризонтално, което да има индивидуални търговски уреди топломери на всеки апартамент. Отговорът беше прям – ако го направя, ще ме застрелят.

От доста време се питам защо никой не повдига въпроса за преработване на вертикалните системи на парното в хоризонтални с търговски топломери на апартамент, а не на абонатна станция? България потроши маса пари да проучва дали може да се прави ток от минерални води, дали може да се топлим с конски лайна или горска шума и талаш, дали вятърните мелници ще сменят АЕЦ "Козлодуй". Похарчихме маса пари на японци, американци, холандци за какво ли не. Пари на тези данъкоплатци харчихме, на хора като нас. Какви ли не учени и недоучени експерти идваха в България. Но никога никой не обели дума за индивидуалното плащане на парното с индивидуални търговски уреди топломери за всеки апартамент. Сякаш това е ядрена физика за разбиране и от инженерна гледна точка е по-трудно от изпращане на човек в космоса.

Защо още продължава азиатското групово ограбване на хората?

Има ли омерта в медиите по този въпрос?

Защо сега ни баламосват с термокамерки, снимките от които ще отидат в коша за боклук още в прокуратурата, да не говорим за съда?

Какво като се криминализира кражбата на топлинна енергия, като доказаните пияни убийци на пътя не са в затвора. Там нямало места според зам. главния прокурор?

Ще има ли места за крадците на парно? И кой ще се стресне, ако с откраднатата топлина спести пари, за да се храни?

Коя пенсионирана женица ще има смелост да влезе в апартамента на крадеца на парно и да свидетелства?

Нека да смятаме – ако в България има 100 000 апартамента в етажни собствености. И в един 8-етажен вход има 30 апартамента, то в страната има 3330 входа. Ако допуснем, че само 2 обитатели на един вход крадат парно и това бъде доказано по безспорен начин, то съдът следва да осъди 6666 души! Ами в 12-етажните блокове само двама ли са?

При сегашното доверие в съдебната система предложението за криминализиране на кражбата на топло предизвиква само подигравателен смях. То е просто замазване на очите, за да продължи груповото крадене.

Хайде сега да смятаме пак – според Националния доклад за оценка на националната система за почтеност в България на "Прозрачност без граници" индексите по различните стълбове са отчайващо ниски. Най-високият е 61 от 100 възможни на Сметната палата. Другите са между 52 и 40 от 100 възможни. Най-ниските индекси са 40 на бизнеса и на антикорупционната агенция.

Хайде сега да си представим при тази степен на почтеност в България и при репутацията на съдебната система какво въздействие на кражбите на парно би имало т. н. криминализиране на кражбите на топло. В Българиа масово - над 70% от хората смятат, че е нормално да се дават подкупи. Тоест нивото на индивидуална почтеност е много ниско. Следователно предположението, че само двама от 30 обитатели на един вход крадат парно може да е много занижено предположение. Ами ако не са двама, а 40% , тоест 12 апартамента крадат парно от общо 30. Значи съдебната система трябва да обработи 39 900 потенциални престъпници, които крадат парно. И то само ако има безспорни доказателства и некадърни адвокати.

Тези мисли ме карат да мисля, че единственото спасение е индивидуалното отчитане на парното по апартаменти с възможност за 100% контролиране на потреблението от всеки абонат.

Има ли технически грамотни хора в България, които да кажат възможно ли e да се преработят тези системи, колко ще струва да се доведе парното до кран в апартамента и търговски уред за лично отчитане, както имаме лични водомери. Няма ли в България журналисти, които освен да държат микрофоните могат и да мислят. Сега маса хора си точат зъбите за 67 милиона лева за санирането. Именно сега държавната администация се готви да разпали нови войни по т. нар. етажни собствености. Тези дни по една телевизия (Bulgeria on air) служителка на МРРБ заяви, че сумата за самоучастието на хората в санирането ще се изчислява по идеални части без да се вземат под внимание разходи по сменените вече дограми, направената изолация и др. подобрения.

С този системен отказ на държавата да регулира отношенията и да ги направи индивидуални, а не групови, ние си оставаме едно първобитно азиатско общество. По тази логика утре някой ще започне да ни продава и тоалетната хартия групово. Като се има предвид каква разнородна маса от хора е натъпкана в панелните ни входове, застаряването и обедняването на обитателите, то да се очаква някаква солидарност, някаква саморегулация и не дай си боже въздействие върху крадците на топлина е наивно, нереалистично и непрофесионално.

Тези дни Прозрачност без граници оповести данните си за индекса на почтенност в България. Те са меко казано отчайващи. На този фон е крещяша нуждата плащането на парното да се индивидуализира и да се осигури контрол на потреблението от всеки потребител без никакво обвързване със съседи, етажна собственост и други подобни групожи форми на ограбване, които прилага топлофикация. Сега е времето някой по-смел журналист да започне да пита правилните въпроси и индивидуалното отчитане на парното с търговски уред на всеки апартамент да стане част от санирането на 750000 апартамента.

Тук не става въпрос за цена, разберето го. Нека стане по-скъпо, ако това е икономическата логика. Става въпрос за справедливост и свободата сам да решаваш какво да потребяваш и за какво да плащаш със собствените си пари.

Благодаря на всички, които се опитат да направят пубичен дебат по този въпрос.

*Заглавието е на ГЛАСОВЕ.

В България е имало ядрено оръжие -Николай Колев-Босия

http://bosia.blog.bg/politika/2012/03/01/izcheznaliiat-posting.913115
ДО МОИТЕ ЧИТАТЕЛИ
Драги мои читатели. Вчера пуснах едно писмо, което получих, за да потвърдя, че всичко,написано в моята статия за подземните градове и ядреното оръжие в България се потвърждава на 100 %. Направих и коментар, че ако тези пари бяха употребени за здравеопазване, образование или за създаване на дребен бизнес, сега държавата ни щеше да бъде друга. Пенсионерите нямаше да мрат от глад и липса на лекарства. Децата ни нямаше да напускат страната, за да хранят семействата си и старите си родители.
Предупредих ви, че ще направят всичко възможно да я премахнат или оплюят.
Стана нещо друго. Статията изчезна от блога ми. Попитах фирмата „Инвестор” и от там ми измънкаха, че това е станало „по технически причини” . Поисках точен отговор и ако го получа ще ви информирам.
Аз знам, че има едни техничари, дето разбират много от „техническите причини”. Същите те се обадиха преди години в „Афера.бг”, откъдето статията ми също беше свалена.
Предполагайки, че постингът ще претърпи отново „технически причини” я пускам отново и ще я пускам дотогава, докогато „техничарите” не ми се обадят и не ми обяснят внятно какво искат от мен.
Четете.


Уважаеми г-н Колев


Във връзка с направеният от Вас анонс на 06.02.2012г. за предстоящото Ви предаване на 13.02.2012г./понеделник/ Ви изпращаме тази кратка историческа справка с която разполага обкръжението на ген.Ангел Марин.По неговите твърдения и заявление тя е напълно достоверна
Независимо, че Народна Република България е подписала Договора за неразпространение и притежаване на ядрено оръжие още в далечната вече 1968 година е започнала изграждането на подземни складове,а след тяхното завършване и разполагането на ядрени бойни глави, като всяка от тях е била с мощност от 100 килотона ( кт).За справка хвърлените над Хирошима и Нагазаки атамни бомби са с мощност само от 20 кт.
Разположените у нас ядрени бойни глави с мощност от 100 кт са били предназначени за оперативно-тактическите ракети СКЪД в двете й модификации / 8К11 и 8К14/,монтирани на верижни установки, а вторите на колесни. За ракетите Р 65-Фрог ядрените бойни глави са били с мощност 20 кт.
Във визираният период са били изградени подвижни ракетни бригади и подвижни ракетни бази както следва.За нуждите на:
- Първа армия в гр. Самоков
- Втора армия в гр.Карлово-Марино поле
- Трета армия в гр.Ямбол с.Кабиле
Във всяка мотострелкова дивизия и танкова бригада са били изградени отделни ракетни дивизиони снабдени с ракети Р-65 Фрог мощн. 20 кт.
Малко по-късно в с.Телиш Плевенско е бил разположен ракетен полк с оперативно –тактически ракети СКЪД – 8К11 и /8К 14, а по-късно са били заменени с SS-23.
Централният склад за съхранение и получаване на горепосочените видове ракети е ставало от централната ракетна база изградена в гр.Ловеч. Едновременно с това е бил изграден и централен подземен склад за съхранение на ракетните горива край с. Осетеново край гр.Калофер.
За съхранението пък на ядрените бойни глави е бил изграден подземен склад за ракетните поделения на:
- Първа армия в гр.Самоков с.Гуцал;
- Втора армия - Хълма “Паниците” между Карлово и Калофер
- Трета армия в гр.Ямбол възвишенията “Бакаджиците” до църковния параклис за ракетната бригада в с. Кабиле.
Задачите на ракетните бригади:
- В гр.Самоков за нуждите на I-ва армия е била да нанесе мощни ядрени удари срещу Сърбия Македония и Гърция.
- В гр.Карлово за нуждите на II-ра армия е била да нанесе удари срещу Гърция и Турция.
- В с.Кабеле Ямбол за нуждите на III-та ария е била да нанесе удари срещу Турция.
- В с.Телиш ракетния полк срещу Румъния.
/Не се учудвайте. Отношенията между СССР и Румъния бяха изострени. Брежнев тръгва с влак за България. На гара Букурещ престоява повече от два часа в очакване Чаушеску да благоволи да се видят. Чаушески изпраща доверено лице и не се срещат. Брежнев продължава за София и заръчва да се предаде на Чаушеску: “Че пътят Москво-София минава през Букурещ”
Районите в които се е съхранявало ядреното оръжие /Самоковското поле, Карловското и Ямболското /се наблюдавало завишен процент на хората с ракови заболявания!
След 1989 год. Съветският съюз прибира ядреното си оръжие обратно,като оставя само няколко ядрени заряда в ракетната бригада в гр.Ловеч за нуждите на ракетния полк в с.Телиш.
По-късно и тези заряди са изнесени от България.
В България, руските ядрени специалисти са били настанени в гр.Пловдив .Били са цивилно облечени и с цивилен транспорт, разделени в три еднакви подгрупи , по една за всяка от трите наши армии.Висшето началство на руските ядрени специалисти е било настанено в голям жилищен блок с ресторант на първия етаж на ул.”Паун Грозданов” / сега “Черковна”/ находяща се на гърба на военна академия” Г.С.Раковски” Охраната на всички е била осигурена от българи.
Успоредно с гореописаните дейности при изграждането на водната каскада “АРДА” / вкл.яз.”Кърджали, яз.”Студен кладенец” и яз.Ивайловград”/ в язовирните стени на всеки от тях са били изградени по 25 шахти за ядрено-минни фугаси /ЯМФ/ предназначени за монтирането на ЯВФ всяка с мощност от по 0.5 кт.
В случай на военни действия,целта е била да се ликвидират войските,бойната техника и населението на воюващите с България страни.
Едновременно с настаняването на ядреното оръжие в България болшевишката върхушка помислила за себе си и пристъпила към изграждането на огромни подземни градове в които при военни действия да се укрива както следва:
1/. Гр. Етрополе под връх “Баба”-в който обект е работила цялата Правешка мафия и обкръжението на Живков.
2/.гр.Елин Пелин в направление Вакарел.
3/.гр.Копривщица към хижа “Бараките”
4/.с.Витиня- подземен пункт на МНО
5/.с. Горна Малина-“Чарадица” подземен пункт на ГЩ
6/.с.Свобода Чирпанско-подземен пункт на Командването на сухопътните войски/ КСВ.
7/. Гр.Сливен- Сливенски минерални бани с.Гаврилово.- подземен пункта на Варшавския договор и поделението в с. Шивачево до гр.Сливен.
8/. Кв.Бояна команден пункт на ВВС
9/. Гр.София-хладилника двора на УБО- подземен град на специалните служби.
10/. Варненско Галата с.Бяла- подземен град на Военно-морските сили.
11/. Имало е изработен план и проект за изграждането на огромен подземен град под. в. “Вежен” с Рибарица Тетевенско, но поради липса на средства към този момент не е бил започнат.
Архивите на специалните служби на България в оригинал са били изнесени в Русия , а по 2 ксерокопия се съхраняват в подземията на общинските сгради /под строга охрана/ в градовете Елена, Тетевен и особен пункт в с.Лесидрен.
Гореописаните дейности са били извършвани под строгия контрол на генералите: Петър Недев Чергиланов,Васил Зикулов,ген. арх.Дичо Дичев, Бончо Бончев,Кирил Мазнев, Борис Карамфилов, полковниците: Йоргов от с. Самоводене, Илия Маджаров, Дилян Цветанов, Радански. Голяма активност и заслуги се падат на полк.Георги Цветанов Симеонов и полк. Иван Топчийски
Още много тайни и престъпления спрямо българския народ биха излезли наяве, ако имахме на мястото си демократични следствие и прокуратура и същите биха разпитали гореизброените лица плюс цялото ръководство и личен състав на Генерална дирекция”Опазване на държаните ценнности и съкровища на МС” ръководена от ген.арх. Дичо Дичев и полк. Костадин Николов.
От изброеното по-горе следва:
Българските пенсионери могат да си отговорят на въпросите къде са отишли пенсионните фондове: за ядрено оръжие и подземни градове за върхушката.

Тайнството, наречено "жена"

07 март 2012, сряда
Тайнството, наречено "жена"
Аз съм просто жена

Всяка жена е красива и по своему уникална и неповторима. Не го забравяйте, оценете го! Чуйте това:

Мъжът отишъл при Бог и се оплакал от своята скука. Всевишният се замислил: „От какво да направя Жена, като целия материал отиде за мъжа?“. Но не можел да откаже на горещата мъжка молба и след мъчителен размисъл Бог сътворил Жената от реброто на мъжа, но добавил и смесил: очарователните цветове на изгрева, няколко ярки слънчеви лъчи, замислената тъга на луната, красотата на лебеда, игривостта на котката, грациозността на сърната, ласкавата топлина на кожата, притегателната сила на магнита и слепил здраво съставките.

Всичко това Му се видяло много сладникаво и затова решил да добави: хладното сияние на звездите, непостоянството на вятъра, сълзите на облаците, хитростта на лисицата, досадността на мухата, жилото на осата, отровата на змията, ревността на тигрицата, алчността на акулата, кръвожадността на пиявицата…

Вдъхнал живот на всичко това и в резултат се появила Жената. Бог подарил творението си на мъжа и му казал:

- Пази я такава, каквато се е получила и не се опитвай да я променяш!

Аз съм тази жена!

Понякога съм толкова самотна, подреждам мислите си мълчалива, следвам слънцето нещастна. Понякога съм толкова наивна, таниникам си тъжна песен за душата, отлагам чувствата си непосилна в самотата. Понякога съм докачлива изпадам в паника безумна, усещам се странно недоверчива.

Понякога съм слънчева, дарявам всички с усмивка сияйна и съм приказлива. А понякога съм толкова свенлива, затварям се в тъмните пространства и дарявам дистанция тиха и горделива, а после потъвам в женски тайнства.

Понякога пък съм толкова категорична, налагам странна дълбока промяна, замислям се и бързо решавам сложната дилема.

Да, аз съм жена!

Аз съм жена, от ония, които само от извора пият и не понасят измама, трохи не обират, не се греят на пепел, а само на пламък, вярват в звездите - не в техния блясък, а в тях самите.

Аз съм силна, когато се усмихвам, въпреки болката си! Смела съм - когато преодолявам страха си и помагам на другите да се справят с техния. Аз съм щастлива - когато виждам цвете и съм благодарна за това благословение!

Аз съм добра - когато собствената ми болка не ме прави сляпа за болките на другите!
Аз съм мъдра - когато знам границите на твоята свобода!
Аз съм истинска - когато признавам, че ако лъжа, лъжа самата себе си!

Жива съм - когато надеждата за утрешния ден има много по-голямо значение от вчерашните ми грешки!

Аз съм просто жена...

Аз посрещам всеки Божи ден с любов в сърцето си! Обичам слънцето - защото стопля костите ми, но и дъжда обичам - защото пречиства духа ми...

Аз обичам светлината - защото ми показва пътя, но и тъмнината обичам - защото ми разкрива звездите...

Приветствам щастието - защото обогатява сърцето ми, но и тъгата понасям с търпение - защото отваря душата ми...

Приемам наградите - защото ми се полагат, но и препятствията посрещам смело - защото са моето предизвикателство...

Ще посрещам всеки ден с любов в сърцето си! Обичам и ценя всички хора - защото всеки има качества за възхищение, дори и да са скрити.

С любов ще разкъсам изградената около сърцата им преграда от подозрение и омраза и на нейно място ще построя мостове, за да може ЛЮБОВТА ми да влезе в душите им!

Обичам амбициозните - защото могат да ме въодушевяват...
Обичам и неудачниците - защото мога да се уча от тях...
Обичам властващите - защото властта им е дадена от Господа...
Обичам смирените - защото на тях Бог дава благодат...
Обичам богатите - защото са самотни...
Но обичам и бедните - защото са толкова много...

Обичам младите - заради вярата и дързостта, която имат...
Обичам старите - за мъдростта, която споделят...
Обичам красивите - заради тъгата в очите им...
Обичам грозните - заради мира в душите им...

Ще посрещам всеки ден с ЛЮБОВ в сърцето си! Аз съм само жена!

Аз съм жена, създадена като всички останали – да помни и да забравя, да прощава, да се радва, да получава, да обича и да бъде обичана.

Да, но аз съм и майка! Аз съм и Ангелът Божий на Земята!

Имало едно време едно малко бебенце, което се гласяло да дойде на бял свят. В деня, в който трябвало да се роди, то отишло при Бог и попитало притеснено:

- Господи, аз съм толкова малко и беззащитно. Какво ще правя, как ще живея на Земята? Как ще се справям с всичките трудности там?

Бог се усмихнал и отвърнал:

- Не се притеснявай, детето ми. Аз избрах най-добрия и най-верния сред всички Ангели тук и ще го пратя при теб на Земята. Този Ангел ще те очаква там с огромно вълнение и трепет да се появиш, а след това ще се грижи за теб и ще ти помага във всичко.

А бебето пак попитало:

- Но, Господи, аз не зная езика, който говорят хората на Земята. Как ще разбирам какво ми казват?

- И за това не се тревожи. Твоят Ангел много внимателно и търпеливо ще те научи на техния език. Винаги ще ти говори с обич и нежност, ще те нарича с най-милите и ласкави думи. Всяка вечер ще ти пее приспивни песни. И така ти много лесно и бързо ще научиш всичко...

Въпреки всичките тези уверения обаче, бебето пак не можело да преодолее притеснението и страховете си. И за пореден път попитало:

- Господи, тук всички говорят, че на Земята има много злини. Казват, че и хората там били лоши. А аз съм само едно мъничко бебе, как ще се справя с тях, как ще оцелея там?

- И за това съм помислил, детето ми... - отвърнал Бог. - Твоят ангел през цялото време ще се грижи за теб и ще те пази от всякакви опасности. Ще те закриля и брани дори с цената на собствения си живот. Така, че не се тревожи и за това...

В този момент се чул някакъв шум. Притихнали, заслушали се и разбрали, че това са гласове от Земята. Което значело, че е време вече бебето да тръгва. Усещайки това, в последния миг бебето попитало:

- Господи, но ти не ми каза, как се казва моят ангел на Земята. Аз как ще го позная?

Бог се засмял и тихо отвърнал:

- Няма значение, какво е името. Ти ще наричаш своя ангел... Мамо!

А, после?

Ще ме обичате ли когато времето остави своя отпечатък по мене и вместо косите красиви от злато по лицето се спуска сивкав сатен?!?
Ще ме обичате ли когато уморено към вас протягам ръка и вместо парещо лято докосвате студена есен-жена?!?
Ще ме обичате ли когато тревогите ясно по лицето личат, оставили своята диря безжално там, където докосвахте нежната плът?
Ще ме обичате ли когато живота с последни ласки ме обгърне и едничката ми радост – децата към свидната ми младост ме завръщат?!?

Ще ме обичате ли...?"

Аз съм просто жена!

Подготви с подбрани материали от интернет: Хриска Перфанова

На всички български жени, където и да сме по света да ни е честит хубавият български празник!!!