петък, 21 октомври 2011 г.

Някои неща,които ГЕРБ и ББ трябва да направят преди края на мандата си


- Някои неща,които ГЕРБ и ББ трябва да направят преди края на мандата си:
1.Върнете бутилките от шмпанско,с които отпразнувахте изборната си победа/2009 г./ и последващите я ваши успехи в управлението на държавата.С парите от върнатите бутилки възстановете част от фискалния резерв.
За 23.октомври т.г. изчакайте-не купувайте шампанско,преди 30 октомври.Може да се наложи други да го пият.
Вместо шампанско,изпийте поне веднъж една чаша с вода,никой не се е отровил от нея,а много от онези,които ви избраха си позволяват само нея.
2.Депутатите и депутатките да се бръснат,подстригват и фризират редовно-не е нужно,когато тръгвате за НС,съседското дете да вика:"Виж мамо,пак са изпуснали маймуните от зоопарка!".
3.Мийте си зъбите редовно-не мислете,че когато говорите за успехите си в асансьорите,хора припадат от страх от високото,ако не са зашеметени от постиженията ви.
4.Вместо по 50 лв. на "застъпници' или по 250 лв. за ЧРД на шефа си,дайте по толкова за някоя пенсионерска сбирка.Ако си мислите,че тези скелети са изкопани мощви или домъкнати от исторически музей-лъжете се.
5.Посетете представление на Сатиричния театър или на някой цирк.Поне веднъж и вие да се посмеете на другите,а не само те на вас.
6.Ухапете някое бездомно куче.Нека и то усети що е болка,а не само избирателите./Вместо куче-може съпруга и/или любовница/.
7.Нахранете бездомен клошар. Тъй като и вие може да станете такива,след парламентарните избори...хубаво е предварително да си създадете приятели.
8Прочетете поне една книга,която не е за деца. Ако си мислите, че интелигентен човек е този който може да прочете речта си от парламентарната трибуна....Лъжете се...Иска се малко повече от това.
9.Сдобрете се с хората от опозицията,които ругаете за "щяло и нещяло".Все пак,когато ГЕРБ тръгне за небитието,трябва да има кой да ви помага да носите ковчега към вечното му жилище.
10.Съберете парчетата от прерязаните ленти при откриването на обектите,започнати от други,а само довършени от вас,завържете ги и с полученото въже сами решете какво да правите-подтикването към самоубийство,все още е престъпление,то не е като безделничеството,неплащанто на издръжка и/или неплащането на на дължимите суми към фирми за свършена работа.
Може да се добавят и други предложения,преди голямото,което ще направят избирателите с гласа си.

ГЕРБЕР да може да мисли

ВИЦ на ДЕНЯ :
Когато бил на морето и си пекъл гъзето Цецко хванал златната рибка!... 
И тя, естествено, като разбрала, че е в ръцете на народната милиция, предложила да му направи три ДАРЕНИЯ, за да я пусне.
Цецко се почесал по главата и рекъл: „Ами-и-и-и… може ли да ПОМИСЛЯ малко?” 
А златната рибка се разплакала, защото това било ЕДИНСТВЕНОТО желание, което не можела да изпълни - ГЕРБЕР да може да мисли .

МОЯТ ПРЕЗИДЕНТ НЕ Е РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ !!!

МОЯТ президент не е пряк ПОТОМЪК на НОМЕНКЛАТУРАТА на БКП !
МОЯТ президент не е бивш първи секретар на ОК на ДКМС !
МОЯТ президент не е любимото момче на който и да било БКП гаулайтер ( от рода на Лазар Причкапов) !
МОЯТ президент не е ГЪЗОЛИЗНИК, целувал задника на Емилия МАСЛАРОВА и плащал рушвети , за да прави НЕЗАКОННО бизнес кариера!
МОЯТ президент не е ограбвал труда на работниците си и не е водил двойно счетоводство,за което по заслуги е получил „ черен печат” да не прлеминава границата на европейска държава
МОЯТ президент не е МОШЕНИК завлачил с измами чуждестранните си партньори!
МОЯТ президент не събаря къщите на беззащитни старци ,а не пипа дворците на мутрите!
МОЯТ президент няма НЕЗАКОННА КЪЩА на морето !
МОЯТ президент не е ЛЪЖЕЦЪТ , който афишираше, че няма амбиции в политиката,докато тайно е снимал предизборния си клип !
МОЯТ президент не бяга като лалугер от въпросите на предизборни дебати ;
МОЯТ президент не е страхливец и не повтаря като развалена грамофонна плоча чужди "мисли"
МОЯТ президент не е мяукащ ПУДЕЛ покрай по-силния , но по-глупавия заради личната си изгода !
МОЯТ президент не е СЪУЧАСТНИК В ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА на МИЛИЦИОНЕРИТЕ !
МОЯТ президент не е УКРИВАТЕЛ и СЪУЧАСТНИК на мутрите !
МОЯТ президент не е БЕЗЛИЧНА шматка в панталони !
МОЯТ президент не е МАЛОУМЕН привърженик на ГЕРБ !
МОЯТ ПРЕЗИДЕНТ НЕ Е РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ !!!

Писмо на студенти до премиера Бойко Борисов. Борисов!

Публикуваме писмо на студенти до премиера Бойко Борисов.
Борисов!

Ние, младите хора на България не започваме писмото си с „уважаеми“. Искахме, но ще те излъжем, а лъжата я владееш ти.
Когато ти повярвахме преди време се надявахме да си различен. Уви ! Ти се оказа като лявата химера, като дясната утопия и като царската измама т.е. лъжец. Надявахме се, че знаеш колко е невъзможно да живееш с българските пенсии и заплати, които препоръчваш на европейците. Само пурите ти за два дни струват повече.

Ти Борисов, ни нарече „лош човешки материал“. Забрави обаче, че този „лош материал“ те изпрати там, където ти се самозабрави.

Ти Борисов, приемаше с радостна усмивка нашите усилия да те превърнем в Избрания. А сега ни съветваш да станем овчари. Пробвахме, но в бюрата по труда няма свободни места за овчари. Може би под твоето „вещо“ ръководство и стада не са останали.

Пак по внушението ти свише се пробвахме и на картофената нива, но твоите бивши колеги – рекетьори са станали изкупвачи и предлагат бой вместо пари. Други патили хора ни препоръчаха да не се захващаме с череши, гъби, билки или малини, защото там се разпореждали пак твоите хора.

Ти Борисов, ни накара да сведем от срам доскоро гордо вдигнатите си глави, след като чухме безумията, които ръсиш по широкия свят. То и Алековият бай Ганьо би се почуствал неудобно от теб. Да се радваш на подигравката на Берлускони, който ти мери плешките, да разправяш как колегата ти Цветанов „с един багер копае и вади трупове“, да правиш обидни квалификации за Ангела Меркел и за Саркози ...

Ти Борисов, заля услужливите радиа и телевизии, както и страниците на купените от теб вестници, но единствената файда от това са прерязаните от теб ленти на свършеното от други хора.

Ти Борисов, забрави или просто не знаеш, че пътищата се правят за хората, а не хората съществуват заради магистралите ти. Или още по-точно – заради магистралните ти комисиони.

Ти Борисов, позволяваш на чуждите банки да ни колонизират, а на една уж българска - откровенно да ни открадне парите и в същото време се правиш на патриот и народен защитник.

Ти Борисов, се пъчеше, че разбиваш контрабандните канали, а всъщност ги събра в един – твоят собствен. И вечер приспиваш гузната си съвест с тихото шумолене на банкнотите.

Ти Борисов, се уплаши от обичта ни и се скри зад безличния Росен. Уплаши се от топлите ни чувства или от падането на единственото признато от теб национално богатство – твоят рейтинг.

Та, ние – неосъществените овчари, рекетираните картофопроизводители, берачи на гъби и въобще – некачественият според теб човешки материал, вече не ти вярваме.

ДНЕС ИМАМЕ СИЛАТА И ВОЛЯТА ДА ТЕ ПРИЗЕМИМ!

Да, точно така – да те приземим, както казваше онзи на когото разтриваше ушите в предишната си роля.

Борисов, махни се от мястото, което позориш и от работата, която не можеш да вършиш. Ако за теб няма живот извън политиката, както казваш ти самият, то знай, че докато ти си в политиката, то няма живот за нас българите. И тъй като знаем какъв е твоят избор, то ние заявяваме, че оттук нататък ще избираме НИЕ и започваме на 23 октомври.

Бившият посланик в София Джеймс Пардю обвини ГЕРБ в налагането на "руския модел" у нас

19 октомври 2011 00:00 | Тодор Пройчев |
При посещенията си в България посланик Джеймс Пардю не пропуска да се види с наследника си - посланик Джеймс Уорлик. СНИМКА: ИВАН СТОИМЕНОВ

В тази здраво заснежена за половин България вечер Слави Трифонов покани в шоуто си един бивш американски посланик в София. И един бивш американски шпионин. (Отварям скобата, за да припомня, че бивши посланици има, но бивши разузнавачи – в конкретния случай е армейски контраразузнавач, няма.) Това бе архитектът на Охридското споразумение, което на практика омиротвори Македония в последната война на Балканите. Или накратко – Джеймс Пардю.

На пръв поглед целта на Слави Трифонов и неговите сценаристи, а вероятно и на хората от щаба на кандидат-президента Меглена Кунева, бе Пардю да й удари едно мощно рамо преди изборите в неделя. ОК. Посланик Пардю даде всичко от себе си в тази посока. Сподели как докато работели задно с Кунева в Брюксел – той в НАТО, тя в Европейската комисия, се опознали много добре. Преди около година той й казал, че може да бъде един много добър президент на България. Малко по-късно тя го послушала и взела решението да се кандидатира. И още – според посланик Пардю в президентските дебати в събота вечерта по bTV е имало един категоричен победител. “Госпожа Кунева бе пълният победител”, уточни бившият американски дипломат.

И горе-долу с това се изчерпа ролята на Пардю по подкрепата на фаворита на Слави Трифонов и неговия екип за бъдещ президент. Лошо няма. Още повече, че “Шоу”-то не крие симпатиите си към Кунева отдавна преди да започне официалната кампания. Всъщност именно при Слави Трифонов тя обяви публично, че влиза в президентската надпревара. Доколко има ефект от рамото на ексдипломата ще стане ясно само след няколко дни. Но дори Кунева да не стигне до балотажа, а както прогнозирах при кандидатирането й това е невъзможно без партийната подкрепа на големите играчи вляво и вдясно, медийната изява на експосланика не е и няма да остане безсмислена. Защото е сигнал.

Лошото в думите на Пардю идва след директната подкрепа за Кунева. И лошото е само за един конкретен политически играч у нас – за министър-председателя Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ. А връзката с кандидатурата на Кунева е само косвена. Пряката връзка е със Студената война. За ветеран от Студената война като Пардю най-страшното сравнение за държава или за управление е това с Русия – американците така и не свикнаха с наименованието Съюз на съветските социалистически републики или СССР. За тях Рейгъновата Империя на злото бе и си остана единствено Русия. “На тези избори в България, които предстоят, има безпрецедентно политическо сплашване. Хората се страхуват. ГЕРБ иска да консолидира властта изцяло като вземе и президентската институция, а това на мен ми прилича на РУСКИЯ МОДЕЛ”, заяви в прав текст посланик Пардю. Почти като в секретен доклад за Държавния департамент, публикуван от “Уикилийкс”.

Вярно, преди това направи ясната уговорка, че говори като частно лице, а не като официален представител на американската дипломация. Само за протокола обаче ще припомня, че при все по-честите посещения на Пардю в София наследникът му Джеймс Уорлик не пропуска да се види с него. (Както удостоверява и снимката на “Аргументи бг”.) А следващите думи на Пардю сякаш намекнаха, че американците имат да кажат нещо на Борисов публично, но протоколът не им позволява. “Сигурен съм, че ако попитате американския посланик, той няма да заеме ясна позиция”, сподели бившият дипломат пред Слави Трифонов.

За сметка на това през май 2006-а прекият наследник на Пардю на посланическия пост в София – Джон Байърли, е пределно ясен за кмета Бойко Борисов в секретна грама до Държавния департамент, публикувана от “Уикилийкс”: “Ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа.” В същата грама са пределно точно очертани и всички “руски връзки” на министър-председателя Борисов. Засега Държавният департамент и неговите служители – бивши и настоящи, следват тактиката да не коментират официално Джулиан Асандж и неговия сайт.

Тази вечер обаче един бивш представител на американската дипломация говори директно за ГЕРБ и за желанието на партията на Борисов да практикува “руския модел” в България. При това на фона на декларираното желание на бащата на този “руски модел” – Владимир Путин, да се върне на върха на властта в Кремъл.

Изглежда, че на американците вече им писнало от Борисов и от това да го бутат в правилната посока. А сега Пардю просто припомня публично “с кого си имат работа”. Защото бивши шпиони няма. Нали?