сряда, 12 октомври 2011 г.

ТОКУ ЩО БЪЛГАРИЯ ЗАГУБИ ОЩЕ МАЛКО ОТ ДОСТОЙНСТВОТО СИ! - Белчо Дончев

октомври 11, 2011 23:34
Току що Българският национален отбор по футбол загуби последната си среща от квалификациите за европейско първенство по футбол с отборът на Уелс, и в това няма нито нещо сензационно, нито нещо тъжно! Има само нещо много нормално! Просто законът за скачените съдове работи, а законът за скачените съдове, ако сте го забравили, ще се опитам да го припомня първо на себе си, после на вас, и той казва, че нивото във всички съдове, които са скачени по какъвто и да е начин, винаги е еднакво! Сиреч, нивото на футбола ни е на нивото на науката, нивото на науката ни е на нивото на изкуството, нивото на изкуството ни е на нивото на културата, нивото на културата ни е на нивото на Вежди Рашидов, нивото на държавицата ни е на нивото на Бойко Борисов!
Нивото на политиката ни е на нивото на гоце!
Еба ти нивото! Колко убийства, кражби, изнасилвания – и физически и интелектуални извършиха наследниците на дядото Благоев и учениците на вожда и учителя Гошо Тарабата, за да ни докарат до това ниво?! Колко лакти лайнян вестник изписаха Тошо Тошев и придружаващите го прокуророинтересни задници и лица? Колко телевизия направи Слави и придружаващите го сценаристи от милиционерската школа в Симеоново? Колко биг брадъри, острови на изкушението, сървайвъри, пайнъри, простотии, фолк диви, азисовци, мари отварячки, ивани, константиновци, Боже, защо нямаш никаква милост към българския народ?
Защото чалгаджиите не са проблемът на България. Проблемът е в нас, ужким нормалните, които приемаме чалгаджийството в началото като вид музика, после като вид изкуство, после като вид култура, после като един от възможните начини за съществуване, после като политическа реалност, следователно и като икономическа, ерго- като чисто човешка!..
От тук нататък всичко вече е само чалга! Защото чалгата е като онзи таралеж, който ти си пуснал под одъра, а той ти се е покачил на оная работа, и ти се хили от там!
Подсъзнателната ми мисъл беше, че футболът в България отдавна също си е чиста чалга! Българските футболисти, национални с извинение, или клубни по договор без извинение, отмарят в чалга клубове, женят се за чалга певици, чалгата е в кръвта им! Чалгата, както се казва е в сърцата, умовете(!), и както в краката им, така и между тях!
Ето за това Димитър Бербатов не е в националния ни отбор по футбол! Ами не си пада по Глория, пада си по футбола!
Това за скачените съдове е много важно! Ще се опитам да го кажа просто и разбираемо, както много рядко ми се отдава!
Значи, ако се скачиш към простак, ставаш простак! Ако се скачиш към нормален – ставаш нормален! Понеже нивата и каквото там ви казах по нагоре, при скачените съдове така или иначе си е еднакво!
В този смисъл, футболът ни е скачен към футболния съюз, не към футболни умения. Народното събрание засега към ГЕРБ, не към политически смисъл. Безверието ни е скачено към Светия Синод,не към самата Вяра. Надеждите ни са скачени към джакпота от някое тото, не към нашите лични възможности да се справим, просто да се справим!
Защото Българинът вече има само една и много проста мечта:
Да разбере, че може да се справи! Без да е дал подкуп! Без да е партийно обременен! Без да е от ГЕРБ, БСП и която и да е друга партия.
Просто, защото е кадърен!
Аз наистина не знам към кого да се обърна, на кого да кажа следващите изключително прости думички:
Български политици, уважавани от някого, неуважавани от друг, вие нямате никакъв шанс и бъдеще ако не дадете възможност на кадърните българи да раздвижат тази държава! Вашата политическа задача не е да контролирате всичко и всички, вие просто трябва да определяте справедливи и еднакви условия и закони за всички, които искат и имат потенциал да участват в българския икономически, политически, интелектуален живот! Нито едно от тези трите не е ваша собственост!
Не е и наша!
Обща е, ама вие не го разбирате така!
Тръгнах от футбола, ще свърша с него.
Българският национален политически отбор загуби много повече от футболния. Защото Законът за скачените съдове е ясен и безкомпромисен! Той гласи горе долу така:
„Не може в една държава магистралите да са по-важни от здравеопазването, магистратите по-корумпирани от мафиотите, спортните зали да са по-важни от възрастните хора, политическата победа да е по-важна от живота на болните от рак, в една държава всичко е еднакво важно, защото всяка държава е система от скачени съдове, в коята нивото на всички и всичко е еднакво! Сиреч или някакво, или никакво!“
Май че исках да кажа, че това се отнася и за футбола, ама дано да съм успял…
Бате Бойко, единственото, което България все още има да губи, е Твоето достойнство!
Е, те тук млъквам!