петък, 23 март 2012 г.

Мнение на Стоян Хлебаров за Иван Костов

Уважавам г-н Костов,и го харесвам по много причини!Никога не съм го идеализирал и превръщал в икона!За мен той е политикът,който (без да познавам лично)изразява най точно мислите и чувствата ми за нашата българска действителност!Силна личност със страхотен морал и ум!Това според мен,е най кратката характеристика за него!Не го казвам,за да му се слагам-не съм и активист в ДСБ,едва ли ще се запозная някога с него!Просто му се възхищавам от разстояние и съм сигурен,че един ден повече хора ще осмислят,че идеите на ДСБ,за силна демократична България са единствените,които съчетават в себе си -взискателност към всички,самокритика,висок обществен и личен морал,търсене от всеки отговорност,липсата на всякакъв популизъм,идеята,че истинската демокрация не може да бъде дело само на един лидер,който и да е той,а е непрекъсната борба на всички хора със самите себе си,за едно почти идеалистично,но и грамотно себеотрицание,за да се създаде държава,в която никой няма да има безконтролна власт,всеки ще отговаря лично,пред другите за това,което е направил и няма да може да използва институциите й ,за лично облагодетелстване и т.н. и т.н.-все неща,които са били векове наред мечта и усилия на много светли умове!Какво по хубаво и достойно от това,да вярваш и да помагаш с каквото можеш,за да стане това!?А на тези,които не одобряват това и ще ме нарекат“КОСТОВИСТ(!?)“ще кажа:КОГАТО НЯКОЙ ПРОПОВЯДВА ИДЕИ,ЗА ЧИЕТО ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ Е НУЖЕН ВИСОК МОРАЛ И СА ОТ ПОЛЗА ЗА ВСИЧКИ В ЕДНО ОБЩЕСТВО-МОЖЕШ ДА СЕ ГОРДЕЕШ,ЧЕ СИ НАРЕЧЕН НА ИМЕТО НА ЗНАМЕНОСЕЦА НА ТАКАВА ИДЕЯ!Обидно е да бъдеш наречен“станишевист“,или „първановист“,или“царист“или „сидеровист“,защото това ще означава,че ти харесва лъжата,популизма,вождизмът,ниския морал и престъпноста под крилото на тези партии,въпреки безбройните доказателства за тях,които си видял през годините! Тези“епитети“са измислени именно от такива хора,за да доказват неморалната теза,че“всички са маскари“и всичко добро,което може да се направи за държавата ни е почти…безсмислено!ТОЕСТ-ДА УБИЯТ ВЯРАТА В ДОБРОТО И НЕГОВАТА ПОБЕДА НАД ЛОШОТО!!

Виж кои са враговете му, за да разбереш кой е той

Автор:Иван Стефнов
За да оцениш един човек, трябва да видиш кои са враговете му – Борисов, Цветанов, Доган, Гоце, Софиянски, Бакърджиев, Богомил Бонев, Кеворкян, Бареков, Илия Павлов навремето, Явор Дачков, Волен Сидеров, Цеци Кънчев, всички червени социолози от рода на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, Слави Трифонов и т. н. Всеки мислещ човек сам може да си направи изводите защо цялата измет в политиката, бизнеса, социологията и медиите вижда Костов, като главният виновник за всичко случващо се по света в последните 20 години, от глобалното затопляне до войната в Ирак.
Интересно как членът на БКП Бойко Борисов, чиято детска мечта е да бъде офицер от ДС, личната охрана на сатрапа Тодор Живков и имащ правешкия селянин за свой идол и модел за подражание, силовият застраховател от СИК, главният секретар на МВР в правителството на Симеон и Доган, първият приятел на всички назначени от комунистите бизнесмени от рода на Златев, назначилият на ключови позиции във властта главно бивши членове на БКП, агенти и служители на ДС или деца на такива, как може този тип да си отваря изобщо устата на теми като комунизъм, организирана престъпност, чадър над определени монополисти. И по – страшното е не, че го прави, страшното е, че има хора, които му вярват, хора, които гласуват за него.
Никое правителство не си е позволявало да купува медии, чрез частна банка, захранвана с държавни пари, никое правителство не си е позволявало да смаже бизнеса, чрез тотално неизпълнение на поетите ангажименти, никой премиер не си е позволявал да се меси по подобен начин във всички обществени сфери, никое правителство не си е позволявало да използва по този краен начин репресивния апарат в своя подкрепа, никое правителство не си е позволявало да упражнява подобен натиск с цел контролиран корпоративен вот на избори, никой вицепремиер не си е позволявал да произнася присъди от трибуната на Парламента. Или ако е имало тези явления, то никой не е бил толкова нагъл в използването на подобни похвати, колкото ГЕРБ и Борисов.
Колкото до Костов – всичките комунисти ги е яд, че той, въпреки зверската кампания срещу него, вече 15–та година успява да бъде в парламента. Там където ги няма клоуните от първите години на прехода, там където ги няма знаковите фигури на СДС от тогава, там където го няма Симеон, там където догодина няма да ги има Яне и Волен, там където след още един ширококоалиционен мандат няма да го има и другаря Борисов. За ваше огромно нещастие, Костов ще влезе отново в Народното събрание, да, 250 000 души са сравнително малка подкрепа, но нима тя не е съвсем логична с оглед дивата простащина на съвременния български народ. Е, няма как за Костов да гласуват малцинствата, червените бабички, членовете на БКП, агентите на ДС и техните деца и внуци, назначените бизнесменчета и контролираните от тях, младите кариеристчета. Честно казано, като костовист се радвам, че редом до мен не застават изброените. Въпрос на ценности или на липсата на такива в посткомунистическа България.