понеделник, 23 януари 2012 г.

Новият президент да се противопостави на полицейското насилие - автор:Иво Беров

- Аз не искам да бъда президент на държава в която полицаи безнаказано тъпчат, бият и ритат безпомощни хора. Аз не искам да бъда президент на държава, в която полицаи безнаказано принуждават жени по бельо да мръзнат с часове на открито при минусови темперетури. Българската полиция не е ГЕСТАПО. Затова настоявам виновните да бъдат наказани.

Не каза Росен Плевнелиев. А тъкмо това трябваше да каже.

Хайде, може би не трябваше да го казва вчера. Нали вчера беше зает с тържества в които участвА с вдъхновението на читалищен самодеец. Може да не го каже и днес. Защото, примерно, е зает с подготовката на изказването си.

Утре, обаче, трябва да го каже.

Защото това му е работата.

Цяло десетилетие умниците на държавата спорят какво точно е работата на президента. И тъй като тая работа все си остава не съвсем изяснена, някои президенти сами си я изясняват и съчиняват.

Първанов, например си измисли, че е социален президент. Макар че не се разбра какво точно му е социалното. Нито президентското впрочем.

А то тия наглед сложни въпроси си имат понякога съвсем прости отговори. Отговор, които някак се налагат от само себе си. Ако някои се досети за тях.

Президентът представлява нацията.

Президентът отстоява изконни човешки и граждански ценности.

Като представител на нацията Плевнелиев трябва да защити достойнството на България като правова държава, която спазва човешките права. Като защитник на изконни човешки и граждански ценности Плевнелиев трябва да се противопостави на полицейския произвол.

Ще го направи ли ?

Ще си свърши работата ?

Ще бъде ли президент. Или ще си остане човек на Бойко. Читалищен самодеец.

До края на седмицата отговорите ще станат ясни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар